Markó Szabolcs gyermek karate edző, KSG kisokos torna oktató

E-mail cím: markoszasza@yahoo.com

A kezdetektől napjainkig

Édesanyám egy gyerekkori barátjának köszönhetően kezdtem el küzdősportolni. Annyira megtetszett neki gyerekként, hogy azt mondta: ha nekem egyszer lesz egy fiam, küzdősportolni fog. 5. életévemben járva óvodás középső csoportosként 2000. szeptemberében az évnyitón Senpai Gergely István tartott egy bemutatót és bejelentette, hogy edzéseket fog indítatni a pesterzsébeti óvodában. Így 2000. október 2.-án egy rövidnadrágban és pólóban beléptem az óvodánk tornatermébe. Egyből megtetszett ez a sportág és minden edzés végénél már alig vártam, hogy újra mehessek. István Senpai magánéleti okok miatt kénytelen volt megválni csoportjától. Senpai Törő Krisztián, Senpai Dévényi András tanítványaként átvette a mi csoportunkat ugyancsak Erzsébeten. Az edző váltás miatt sokan abbahagyták, óvodáskori barátaim is, de én kitartóan edzettem tovább.

 

 

2003-ban első versenyemen nem értem el helyezést, gyerekfejjel alig 8 évesen nagyon csalódott voltam, abba akartam hagyni a karatét. Persze a szüleim tovább bátorítottak és 4 hónappal később a Diákolimpián 1. helyezést értem el. Sajnos Krisztián Senpainak is úgy alakult a magánélete, hogy nem tudta tovább vállalni az edzéstartásokat, így a Dózsa György útra Dévényi András Senpai-hoz kerültem. Dévényi Senpai-nál nagyon kemény volt az összes edzés, ekkorra talán már mindenki lemorzsolódott mellőlem, de nekem tetszett ez a fajta edzés, nem is voltam ügyetlen. Minden edzőtáborban ott voltam. Dévényi Senpai nagyon sok versenyre vitt, amiken mindig dobogós, de leginkább 1. helyezett voltam. András Senpai is látta bennem a fantáziát és 2005-ben, 10 évesen levitt Szentesre, akkor még Sensei Brezovai Sándorhoz övvizsgára. 2.kyura vizsgáztam és a vizsgát 100 fekvőtámasszal kezdtük. Mind a 100-at végig csináltam, egyet sem hagytam ki. Brezovai Senseinek ez annyira megtetszett, hogy kiállított 30-40 gyerek és felnőtt elé és nekem kellett vezényelnem a kihon keiko-t. A vizsgát sikeresen zártam. Az 1.kyu-t is Brezovai Senseinél, nyári edzőtáborban éjszakai edzés keretein belül szereztem, 2007-ben. 2009-ben a Victory színeiben folytattam a versenyzést Sensei Stefanovics Józsefnél. 2013-ban a diákolimpián indulási jogot szereztem a svájci EB-re, de sajnos eredménytelenül zártam a versenyt. Ennek ellenére hatalmas élmény volt. 2015-ben elindultam a felnőtt Magyar Bajnokságon, van még hova fejlődni. Ezen túlmenően indultam 2x ‘B’ kategóriás versenyen 1. és 2. helyet szerezve. Sensei mellett több, mint egy éve segítek a gyerekedzésekben, hálás feladat.

Célok:

Természetesen, mint minden karatékának a mester fokozat az egyik cél. Az év végén az U22-es EB-re kvalifikálni magam és mindenképpen a lehető legeredményesebben zárni a versenyt. Gyerekkori álmom, hogy egyszer legyen egy saját dojo-m, s ott olyan inspiráló oktató lenni a gyerekekkel, mint ahogyan velem voltak 5 évesen.

Osu!

 


Fel