Pető Krisztián karate edző

Telefonszám: 06305859474
E-mail cím: petokrissz@freemail.hu

A nevem Pető Krisztián, 1982 augusztus 28-án születtem Tatabányán. Sportoló családba születtem,  édesanyám evezett a szolnoki szakosztályban, ahol edzősködött is. Édesapám pedig válogatott röplabdás volt , akit sok edzésre el is kísértem. Ebből fakadóan sporttagozatos általános iskolába is írattak be. Itt nyolc évig szertornáztam, amivel elég szép sikereket értünk el, köszönhetően akkori nagyon kedves edzőnknek, aki meg is szerettette a sportot. A torna mellett atlétika versenyekre is jártam. Sok sportot kipróbáltam, mindegyiket szerettem is. Még focizni is jártam :) .

A középiskola első osztályában kerültem kapcsolatba a küzdősportokkal. Először Kung-Fu-ra jártam, amit elég sokáig csináltam is. Majd megismerkedtem egy osztálytársammal, Szőke János barátommal, aki „bevezetett” a küzdősportok rejtelmeibe. És innentől nem volt megállás. Jani levitt egy edzésre Kengyelre, ahol ott volt akkor még senpai Stefi , soha nem felejtem el azt a napot, nagyon izgultam mi lesz az edzésen. Nagyon megtetszett, és elkezdődtek a rendszeres edzések. A megfelelő övfokozat elérése után B kategóriában kezdtem versenyezni, ahol sikeresen szerepeltem többször. Majd később indultam a Magyar Bajnokságokon is, eleinte kevés sikerrel. Majd a rendszeres és kemény edzéseknek köszönhetően Magyar válogatott lettem és indulhattam a Budapesten megrendezett EB.-n, ahol a legjobb 8 közé kerültem. Ez volt eddigi legnagyobb sikerem a sportban.

Mint életforma, nagyon sokat segít nekem a mindennapokban a karate. És ezt 2007 nyarán két barátommal a pécsi edzőtáborban meg is koronáztuk azzal, hogy levizsgáztunk fekete övre. Még mindig nagyon furcsa ez a szó, hogy karate mester, de mivel Stefi sensei szájából hangzanak el ezek a szavak, a legbiztosabb helyről kapunk tanúbizonyságot, hogy igaz. Eddig is nagyon sokat kaptam senseitől és remélem ezek után is sokat fogok kapni és próbálok adni neki.

A martfűi kezdő csoportot 2007 őszén kezdtem el vezetni, nagyon nagy kihívás számomra, de szeretem a kihívásokat és jól is érzem magam a kis karatékák között.A Kyokushin nekem egyfelől sport, egyfelől életforma és egy másik hihetetlenül fontos oldala pedig a közösség, amit teremt. Azok a barátságok, amik itt köttetnek a vér és veríték mellett, azok soha nem múlnak el nyomtalanul.

A Kyokushin nekem egy hegy, amire az ember ha el kezd felmászni, azt szakadatlanul tegye , meg lehet pihenni de

FELADNI SOSEM!


Fel