Az első EB előtt- Dévényi Vanda 2018. 11. 18., vasárnap, 17:04

Hány éve karatézol Vanda?

Idén szeptemberben volt 6 éve, hogy elkezdtem karatézni.

Ez lesz az első Európa bajnokságod, hogy érzed magad?

Rettentően várom már a pénteki napot és a bunyóimat! Őszintén, emlékszem év elejére, amikor beszélgettünk arról, hogy mennyire jó lenne elindulni a 2018-as EB-n, mivel itthon kerül megrendezésre, de én magamban akkor még nem hittem el, hogy erre képes leszek… szerintem ez az egyik dolog, amin még nagyon sokat kell dolgoznom: hogy higgyek magamban.

Milyen volt a felkészülésed, hogy sikerült?

Úgy érzem, hogy a válogató versenyre is felkészülten mentem, és az EB-re még többet készültem. Mindent megtettem, amit az egyéb kötelességeim mellett meg tudtam tenni annak érdekében, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Sokat tettek még hozzá az edzéstársaim és nyilván Shihan is, valamint az egyéni munkát is teljesítettem.

Nem csak az edzéseket csináltam végig olyan mentalitással, amely egy EB felkészüléshez szükséges, hanem az étkezésemet, alvásomat és pihenésemet is ehhez igazítottam.

    

Mik voltak a legkiemelkedőbb pillanatok a felkészülésedben?

A felkészülésem legjobb eseményei a válogatott napok voltak. Nálunk a dojoban amúgy is sokan odateszik magukat edzésen, de amikor olyan emberek dolgoznak együtt, akik mind ugyanazt akarják, és mindenki nagyon akarja, akkor ott nem engedheted meg magadnak, hogy ne tegyél bele mindent.

Bármi egyéb, amit még szeretnél elmondani?

Én nagyon büszke vagyok magamra, amiért kvalifikáltam magam, és akkor még büszkébb leszek, ha jól szereplek, viszont megelégedni nem fogok! Nagy szó képviselni az országot és a klubot, viszont nekem ennél sokkal nagyobb céljaim vannak a karatéban, felnőttként is versenyezni akarok és idővel kijutni a VB-re.

 


Fel