Damashi Kupa 2017 2017. 10. 12., csütörtök, 16:39

Hajnali ébredés, hosszú utazás, várakozás, tapasztalatszerzés, fejlődés, sikerélmény…

Hajnali ébredés, hosszú utazás, várakozás, tapasztalatszerzés, fejlődés, sikerélmény… 

 

Az elmúlt hétvégén Siklóson jártunk a Damashi Kupán, melynek az U22-es EB kvalifikációk mellett az is célja volt, hogy az utánpótlás – és a felnőtt „C”, „B” kategória versenyzőit is tatamira szólítsa. Klubunk versenyzői szép számban jelentkeztek a megmérettetésre, hát lássuk a történteket!

 

Gyermek kategóriában Lehmann-Molnár Réka és Joób András sajnos most nem nyertek küzdelmet, viszont annál értékesebb tapasztalatotokat igen!  Andris egy sűrű mezőnyben verekedett, ahol a létszámnak köszönhetően egyenes kiesési rendszerben szállt harcba az első helyért, viszont Réka körmérőzésben többször is tatamira állhatott, így szépen fejlődött küzdelemről küzdelemre. Bízom benne fegyelmezett, kitartó munkával jövőre a dobogót is célba vehetik.

Nagy Gábor körmérkőzött, egy szoros csatában győzött is, viszont ez most nem vitte a dobogóig a Victorys fiút. Gabi az utóbbi időben sokat ügyesedett és a lelkesedés is a helyén van. Menni kell tovább!

Tor Sándor testpajzsos rendszerben első körben búcsúzott, ami nem szegte kedvét. Tudja, hogy hamarosan a K.O. szabályrendszer veszi kezdetét és fényes érmekre válthatja a nyáron elvégzett plusz munkát.

Fehér Áron a nap - vagy inkább az este - utolsó versenyzője volt, 19.30-as döntőjével. Áron testpajzsos K. O. szabályrendszerben remekelt. Erős ütései jól érvényesültek és szépen találtak a fejrúgások is. Külön kiemelném azt a fókuszáltságot, amivel teljesítette küzdelmeit. Este 19.30-kor nem kifogásokat keresett a döntő előtt, hanem felment és harcolt! Mindezzel kiérdemelte a dobogó legfelső fokát!

Dévényi Lora kategóriájában is körmérkőzés zajlott, testpajzsos K.O.szabályrendszerben.  Ez alkalommal egy győztes és egy vesztes küzdelem volt a Victorys lány mérlege. A combrúgásokra és a testpajzs elhagyására még kicsit várni kell, de addig is beérik a kemény munka, amit folyamatosan végez. Hétvégén Lora nyakába ezüstérmet került.

Iglódi Gergő küzdelme is sokat változott az elmúlt időszakban. Magabiztosabban használja és köti össze kéz- láb kombinációit, ezek többször pontot is érnek számára, csak úgy, mint fejrúgásai viszont a védekezést is pontosítani kell. A Damashi Kupa bírái egy ezüstéremmel jutalmazták versenyzőnket.

Mészáros Zsolt számára a siklósi verseny egybeforr a felnőtt versenyzés kezdetével.  Zsolti „B” kategóriában állt tatamira. Jó tapasztalatszerzés volt ez a közelgő rangosabb felnőtt versenyek előtt. Menni kell tovább és helyre tenni a hiányosságokat, így idővel a felnőtt mezőny oszlopos tagjává válhat! Sok-sok tapasztalatra lesz még szüksége, hogy kellő rutinnal mehessen fel a „nagyok” tatamijára. Zsolti érme bronzosan csillog, köszöntjünk a felnőttek között!

Ugyanebben a súlycsoportban Senpai Szlaukó László is próbára tette magát. Kevesebb tapasztalata ellenére tatamira állt és legjobb tudása szerint küzdött. Ez most kevés volt a győzelemhez viszont ezekből lehet építkezni. Laci senpai precízitását ismerve, biztosan már a hátrányok kiküszöbölésén dolgozik.

Kubinyi Dávid és Törő Attila kategóriája is számos izgalmat tartogatott mind az edzők, mind a szurkolók részére. Dávid „végig játszotta” technikai repertoárt, fej- és test wazarikkal, valamint comb ipponnal brillírozott, így hozta el a Damashi Kupa bajnoki címét. Attila bírói döntéssekkel aratott győzelmet, melyben egy kiadós fejütés sem állíthatta meg. Tudni kell, hogy versenyzőnk nem csak a zászlókat gyűjtögette, visszatérő technikáival wazarit is szerzett, így klubtársa mellett a dobogó második fokán álhatott.

Lévai Csaba is elszenvedett „kisebb” szabálytalanságokat a verseny során, de a „Victory harcmodor” utat tört magának és Csaba egészen a dobogó tetejéig meg sem állt. Aranyérme biztató visszajelzés lehet Mesterei számára is.

 

Radics István felnőtt Open kategóriában indult, ahol sajnos csak egy ellenfele akadt a fiatal, ám tapasztaltabb Kelemen Máté személyében. A csatából az ifjabb válogatott versenyző került ki győztesen. Reméljük versenyzőnk legközelebb fordít az eredményen.

Hosszú nap volt ez versenyzőknek, edzőknek, de a bíróknak is. Természetesen Senpai Balogh Zsolt és Senpai Duschák Tamás erősítette a bírói team-et. Nem hiába, hiszen Duschi senpai sikeres „B” kategóriás bírói vizsgát tett, melyhez gratulálunk.

 

 

Sajnos a verseny a megszokottnál később került zárásra. Megjegyezhetnénk, hogy ezen a szervezésen változtani kellene… azonban ilyenek mindig is előfordultak és fognak ez után is.

 DE EGY BIZTOS! A BAJNOK AKKOR IS GYŐZNI FOG, AMIKOR NEHÉZ, MERT NEM KIFOGÁST KERES, HANEM A MEGOLDÁST…

Szeretettel gratulálok versenyzőinknek és felkészítő edzőiknek, szép munka volt!

Osu!

Senapi Körmöndi Lídia

 


Fel