Értékes bajnoki cím Zágrábból 2017. 10. 12., csütörtök, 16:45

ez az aranyérem már 2018 alapja..

A 85 kg-ban jött össze a legnagyobb és legjobb mezőny. Az első ellenfél az Osztrák Kyokushin kanból Lukas Prem volt. Megnéztük a videóit, eredményeit, tudtuk, hogy közepesen nehéz ellenfél, akinél oda kell figyelni és végig irányítani. Tomi ezt is tette, és 3 perc alatt, magabiztosan győzött.

A második körben a francia küzdő, kevés jelentett nagy akadályt. A lazább technikákat akartuk gyakorolni, és semmiképpen nem sérülni. Mindez jól ment és egy test K.O.-val jutottunk az elődöntőbe. A Bulgár Miroslav Milev, nehéz riválisnak számít. EB színvonal, most döntőzött a Szolnok kupán. Nagyszerű tapasztalatszerzés volt a jövő évi kontinens viadalhoz.

Tomi az egész verseny alatt többször jól kontrolálta ellenfeleit, ritmus technikákkal. Ez egy lehetséges tovább lépési irány. A 7 perces csatában, többször jól kellett beosztania a képességeit és átlépni a saját határit. Az utolsó 2 percben, 2 wazari vagy wazari közeli helyzet is volt, amikor gyomorra megfogva Milevet, kiüldözte a küzdőtérről. Igazán értékes győzelem volt. A finálé a tavalyi ismétlése volt. A Svéd Rasmus összesen nem töltött 3 percet még azon a napon a tatmin. Erőnyerőként kezdett, majd elsöpörte mindkét ellenfelét 1 perc alatt. Tominak is neki ugrott azonnal, amit a Victorys fiú kontrolált, majd egy fordulós rúgásnál, egy frontális rúgással gyomron rúgta a Svédet, aki földre került és a törzsét fájlalva, késlekedve állta fel. Volt bíró aki wazarit adott, majd miután összehívták őket és az óriás kivetítőn kilassították, mindenki láthatta, így meg is adták a wazarit. A hosszú pihenő után Rasmus ismét nagy elánnal fojtatta, de fáradt és Tamás folyamatosan kontrolálta erős gyomor támadásokkal. A Branco Bosniak 85 kg-os bajnoki címe, rendkívül sok értékes tapasztalást, közöttük két EB szintű küzdelmet hozott számunkra és hozzájárult a céljaink eléréséhez.

Gratulálunk Popovics Tamásnak és reméljük, hogy többen követik a példáját és felül múlva önmagukat, fejlődnek! Több magyar eredményes tudott lenni, az erős nemzetközi mezőnyben (Afganisztán, Kuvait, Bulgária, Litvánia, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Svédország, Belgium, Ausztria, Olaszország, Horvátország, Magyarország). Németh Veronika, Leiter Anett, Fekete Farkas is bajnoki címet szereztek. Bernát Evelin, Kovács Eszter, Ujvári Bálint, Lizák Richárd is dobogóra verekedték magukat. Gratulálunk! 

 


Fel