PWRON képzés, a másik oldalról… 2017. 09. 18., hétfő, 12:51

Nagyszerű csapat!

Írta: Stefanovics József

Rengeteget tanultam abban az egy évben, amíg a mester kézikönyvet készítettük. Már amikor az alapokat láttam Pétertől, akkor egyértelmű volt, hogy nagyon magas a színvonal. Hogy valami olyan különleges összefoglaló anyag készül, amilyen véleményem szerint nincs a hazai workshopok, szemináriumok között. Öröm volt látni, mennyit tanulhatok ebből, és hogy képes vagyok hozzá tenni. Számos jó képzést látok és megannyi kiváló szakembert a világban. Most született közöttük egy kapocs, ami összefog sokat ezekből és még hozzá is tesz. Az edzés elmélet, módszertan mellett megannyi, jobbára külföldi kutatás és tanulmány, több sport (súly és erőemelés, karate, krav maga, bjj, gimnasztika…), képzési rendszerek (Strongfirst, FMS, GFM, KSG, Alapozó mozgásterápia, DNS, Kaatsu, Omegawave…) tudása jelenik meg itt. És mára mindkettőnk tapasztalata a sportban, edzői munkában, valamint edzőképzésben elég sokrétű, amit szintén örömmel illesztettünk be az anyagba és adtunk át.

Magán az eseményen is sokat tanulhattam. Amikor oktattam akkor is, és Pétertől folyamatosan, hisz valóban olvasott, nagy tudású, tapasztalt és kicsit sem fukarkodik az információval. Jó szándékkal, önzetlenül, kellemes légkörben adja át azokat. A résztvevőkkel pedig öröm volt dolgozni. Sport szakemberek, elhivatott oktatók, és ami külön jó, hogy megannyi sportágból érkeztek. Az, hogy mindannyian ennyire pozitívan élték meg, és ilyen motiváltan, érdeklődve tanulták és dolgozták végig ezt a két napot velünk és erre nagy szükség volt ahhoz a légkörhöz, amit közösen kialakítottunk. Igen, várom a tovább lépést és élvezem a sok információt, a lehetőséget, hogy egy picit, de jobbá tehetjük a magyar edzőtársadalmat. Szeretném, ha felébredne az igény, hogy igen, tanítani óriási felelősség és lehetőség. Egy edző sosem állhat meg, hogy ne képezze magát, hisz akkor hogyan várja el a tanítványaitól ugyanezt?

Köszönöm szépen!

Minden mozgást, sportot nagyon szeretek. De külön öröm lenne számomra, ha a küzdősportoló edzők aktívabbak lennének ebben a tanulásban, akár még a karate edzők is, akik közül négyen mától már egy jelentősen bővebb eszköztárból fejleszthetik tovább a tanítványaikat. Nekik külön köszönöm.

Igen, a PWRON – nal valami igazán jó született. Tanulok tovább, hogy jobban taníthassak. Találkozunk a következő képzéseken.

Köszönöm szépen mindenkinek!

 


Fel