Victorysok Európa tatamiján 2018. 11. 22., csütörtök, 09:12

Írta: Körmöndi Lídia

Fotó: www.shinkyokushin.hu

Hosszú idő után 2018 ismét a magyarok éve volt az Európa-bajnokságot illetően. Idén Budapesten, hazai pályán mutatkozhatott be két Victorys versenyző is, Dévényi Vanda (U16) és Fekete Farkas (U21). Mindketten sokat készültek erre a bajnokságra, amiben válogatott napok, külön edzések és klub edzőtáborok voltak versenyzőink segítségére az eredményes felkészülés érdekében.

A Victorys új generációt képviselő Dévényi Vanda, első ifjúsági Európa-bajnokságán vett részt. Mondhatni erős sorsolást kapott, hiszen a kiemelkedően eredményes litván válogatott egyik versenyzőjével kezdett. Vanda uralta a küzdelmet és sajnos ebből az előnyös helyzetből fordult a kocka. Egy vitatható „piricka” fejrúgás a litván javára döntötte a mérkőzést. Bár versenyzőnk 2 perc biztató küzdelem után nem jutott tovább, ennek ellenére még is azt mondhatjuk, hogy ezzel az EB-vel valami új dolog veszi kezdetét és ez a nemzetközi versenyzés. Mi tovább szurkolunk neki!

Fekete Farkas utolsó szereplésére készült az U21-es korosztályban. Mindezt izgalmas küzdelmekkel koronázta meg klubunk ígéretes versenyzője. Négy küzdelemben több alkalommal is pontot tudott szerezni az erős nemzetközi mezőnyben!

Látványos test és comb K.O-val gyengítette fejre veszélyes ellenfeleit, ezzel jól megoldva és ellensúlyozva a fejre beszedett technikáikat. A döntőbe jutva a másik ágon egy bolgár fiú várta, aki az addigi ellenfelekhez képest sokkal alacsonyabb volt, viszont annál nagyobb falatnak bizonyult. Farkas nagyszerű küzdelmekkel a második helyen zárta az Európa-bajnokságot. Üdv, jövőre a felnőttek között!

Szeretettel gratulálunk! Szép volt Victory, megyünk tovább!


Fel